Archief

juli 2017

Juli 2017

Heldere overheidscommunicatie begint met luisteren naar de taal van de ontvanger. Dat vindt Lodewijk van Noort, communicatieadviseur van de gemeente Den Haag en de nieuwe Ambassadeur Heldere Taal. Hij geeft vijf tips hoe de overheid betere brieven aan burgers kan sturen.

juni 2017

Juni 2017

Muntpunt, Nederlandstalige ontmoetingsplek in hartje Brussel. Een klein zaaltje op de vierde verdieping zit tjokvol met lesgevers Nederlands aan anderstaligen. De tafel buigt bijna door onder een imposante hoeveelheid boeken. Het consult over mogelijk lesmateriaal gaat van start.

mei 2017

Mei 2017

Het Nederlands is springlevend. Dat concluderen onderzoekers van het Meertens Instituut en de Universiteit Gent in de Staat van het Nederlands. In opdracht van de Taalunie onderzochten zij voor het eerst op grote schaal hoe het Nederlands ervoor staat. Goed dus, volgens criteria van UNESCO. Tien opmerkelijke feiten op een rij.

april 2017

April 2017

Als zanger van het Nederlandstalige lied kun je een flinke boterham verdienen, mits je het goed aanpakt. Om zangers in spe op te leiden en voor te bereiden, begint het Arnhemse Rijn IJssel in augustus de School van het Nederlandse Lied. En in Vlaanderen? Niets op tegen als specialiteit van een bestaande muziekopleiding, vindt radiomaker en musicus Jan Hautekiet.

maart 2017

Maart 2017

De imposante reeks Geschiedenis van de Nederlandse literatuur is afgerond. Meer dan negen eeuwen Nederlandse en Vlaamse literatuur zijn opnieuw beschreven. Twintig jaar geleden werd het startschot voor de reeks gegeven, in 2006 verschenen de eerste delen en onlangs presenteerden de hoofdredacteuren hun nabeschouwing. Negen feiten over een majestueuze serie.

januari 2017

Januari 2017

Van 26 januari tot en met 1 februari is het Poëzieweek; Jules Deelder (‘dichter sinds zijn geboorte’) schreef het poëziegeschenk: Rotterdamse kost: ‘Dat gedoe met dat gekook, en zo, het wordt steeds achterlijker.’ Esther Wils sprak met hem. Over humor in de poëzie, grinniken om jezelf, uierboord, sterf-op-straat-wors en de gemeentecowboys van Rotterdam.

Pagina's