"
Ga naar de inhoud

‘Hou je taal Heerlijk Helder’

Datum: 
30/11/2017

‘Dit gebeurt er als we alle communicatie in onze koffiebar vervangen door onduidelijke taal.’ Dat is de boodschap van een grappig filmpje in het kader van de campagne ‘Hou je taal Heerlijk Helder.’ De gedaantewisseling van de koffiebar maakt dat de ene bezoeker vraagt om een buiten proportie gewoontegetrouwe hoeveelheid espresso met heet water, terwijl een ander de nieuwe look-and-feel nogal confronterend vindt.

De campagne is een initiatief van de Vlaamse overheid om te stimuleren dat medewerkers heldere taal gebruiken in hun interne en externe communicatie. De website heerlijkhelderetaal.be ondersteunt hen daarbij, onder andere met communicatietips, checklists, taaladviezen en links naar meer informatie. De campagne bouwt voort op de actie Heerlijk Helder van het radioprogramma Hautekiet (Radio 1) in het voorjaar van 2015.

Vlaams minister-president Geert Bourgeois: ‘De Vlaamse overheid staat ten dienste van de burger. Ze moet dus toegankelijk zijn voor iedereen. Heldere communicatie is hierbij onmisbaar. Ik zal alle ministers oproepen om samen met hun entiteiten extra aandacht te besteden aan Heerlijk Helder en concrete doelstellingen daarvoor te formuleren.’

Reactie toevoegen

Voor een goed verloop van de reacties op onze berichten, hanteren we enkele spelregels. Publicatie van uw reactie vindt plaats na beoordeling door de redactie op deze spelregels.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.