"
Ga naar de inhoud

Heeft het Nederlands nog toekomst?

Auteur: 
Wim Couwenberg
Datum: 
23/6/2014

Een opmerkelijk artikel uit een actueel taaltijdschrift: Heeft het Nederlands als cultuurtaal nog toekomst? uit Ons Erfdeel.

Journalist en rechtsgeleerde Wim Couwenberg ziet met lede ogen aan dat het Engels steeds meer oprukt als wetenschaps- en onderwijstaal. In zijn artikel vraagt hij zich af hoe belangrijk het in stand houden van het Nederlands als cultuurtaal is voor de toekomst van de Nederlandse identiteit. “Dit is een vraag die zich steeds meer opdringt, nu Nederland zich opnieuw bezint op zijn identiteit als natie”, stelt hij.

Exclusief voor lezers van Taalunie:Bericht

Lees hier het artikel Heeft het Nederlands als cultuurtaal nog toekomst van Wim Couwenberg. (gepubliceerd in Ons Erfdeel 2014/2)

 

Ons Erfdeel vzw heeft als doel de cultuur van Vlaanderen en Nederland in het buitenland bekend te maken en de culturele samenwerking tussen alle Nederlandssprekenden te bevorderen. Dit probeert Ons Erfdeel vzw te realiseren door het uitgeven en verspreiden van tijdschriften en boeken in het Nederlands en in andere talen en door het organiseren van manifestaties, debatten en evenementen.

Meer info: www.onserfdeel.be

 

Reactie toevoegen

Voor een goed verloop van de reacties op onze berichten, hanteren we enkele spelregels. Publicatie van uw reactie vindt plaats na beoordeling door de redactie op deze spelregels.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.