"
Ga naar de inhoud

Het ontstaan van taal volgens Paulien

Datum: 
12/1/2015

Paulien Cornelisse is een veelzijdige dame met een eigen kijk op taal. Ook over het ontstaan van de taal heeft zij zo haar ideeën.

Paulien Cornelisse is schrijfster van het boek Taal is zeg maar echt mijn ding. In 2012 verscheen En dan nog iets, het vervolg hierop. In 2013 kreeg ze een platina boek voor Taal is zeg maar echt mijn ding, er waren 500.000 exemplaren verkocht. Daarnaast schrijft zij een wekelijkse column in nrc.next en NRC Handelsblad. Ook maakt ze maandelijks een dialoog voor het tijdschrift Jan. In de herfst van 2010 won ze voor haar schrijfwerk de Tollensprijs. In 2012 werd En dan nog iets genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Naast het schrijven van boeken is Paulien samen met Micha Wertheim actief met het organiseren van Echt Gebeurd, een middag waarop mensen verhalen vertellen die ze zelf hebben meegemaakt. In april 2013 verscheen hiervan een luisterboek. Tot slot maakt zij cabaret. Momenteel tourt ze door Nederland en Vlaanderen met haar derde voorstelling, Maar Ondertussen. Eerdere voorstellingen van Paulien Cornelisse waren Dagbraken (premiere in 2008), en Hallo Aarde (premiere in 2011). In de herfst van 2010 won Paulien de Neerlands Hoop, een prijs voor de meest veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief.

Bekijk het filmpje om te zien hoe Paulien Cornelisse het ontstaan van de taal analyseert.

Reactie toevoegen

Voor een goed verloop van de reacties op onze berichten, hanteren we enkele spelregels. Publicatie van uw reactie vindt plaats na beoordeling door de redactie op deze spelregels.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.