"
Ga naar de inhoud

Tong is cruciaal bij uitspraak vreemde taal

Auteur: 
Merel Melief
Datum: 
28/5/2015

Journalist.io (io staat voor 'in opleiding') is een jong medium met nieuws uit Groningen. Studenten van de Master Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen brengen op deze site alles wat zij geleerd hebben op het gebied van journalistiek in de praktijk. Recent verscheen het artikel Tong bepaalt dialect van Merel Melief. En dat delen wij graag met u. 

Het verschil tussen een Gronings en Brabants dialect is duidelijk te horen. Onderzoeker Martijn Wieling van de Rijksuniversiteit Groningen kan het nu ook laten zien, aan de hand van zijn studie van de tongbeweging.

De bestudering van het dialect is onderdeel van een onderzoek naar verschillende talen. Wieling hoopt dat mensen met behulp van zijn onderzoek makkelijker een tweede taal kunnen leren. Als mensen bijvoorbeeld begrijpen dat ze voor de Engelse klank ‘th’ hun tong heel anders moeten gebruiken, kunnen ze deze taal sneller en beter leren.

Lees hier meer over dit onderwerp

Reactie toevoegen

Voor een goed verloop van de reacties op onze berichten, hanteren we enkele spelregels. Publicatie van uw reactie vindt plaats na beoordeling door de redactie op deze spelregels.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.