"
Ga naar de inhoud

VL en NL: waarom twee culturen?

Auteur: 
Marinel Gerritsen
Datum: 
3/9/2014

Waarom zijn er zoveel cultuur- en waardeverschillen tussen Vlaanderen en Nederland? Is dat problematisch? En zouden we niet beter profiteren van die verschillen tussen Vlaanderen en Nederland?

Het antwoord op deze vragen vindt u in het artikel Vlaanderen en Nederland: waarom twee culturen en wat zijn de gevolgen in Vlaams-Nederlandse interacties? van Marinel Gerritsen in het tijdschrift Neerlandia

"De Vlaming verbaast zich over de risico’s die de Nederlanders nemen en de Nederlander verbaast zich op zijn beurt over alles wat de Vlaming allemaal verzekert, tot agressie op school aan toe (hogere onzekerheidsvermijding in Vlaanderen)."

Nieuwsgierig? Lees het artikel hier (pdf)
Uit: Neerlandia, Nummer 2, 2014, p. 11

Neerlandia/Nederlands van Nu is een Nederlands-Vlaams tijdschrift voor taal, cultuur en maatschappij. Het verschijnt vier keer per jaar, een volledige jaargang telt 204 bladzijden. Het tijdschrift wordt uitgegeven door het Algemeen-Nederlands Verbond (ANV). Meer informatie over het ANV en Neerlandia/Nederlands van Nu vindt u op www.anv.nl.

Reactie toevoegen

Voor een goed verloop van de reacties op onze berichten, hanteren we enkele spelregels. Publicatie van uw reactie vindt plaats na beoordeling door de redactie op deze spelregels.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.