"
Ga naar de inhoud

Haal de fout uit de zin

Auteur: 
Taaltelefoon
Datum: 
27/2/2019
Onderstaande zin bevat één fout. Ziet u welke?

Ik heb vroeger altijd gerieflijk en riant gewoond, maar tegenwoordig woon ik zo klein dat ik buiten moet gaan staan om men brieven te openen.

Reacties

Geriefelijk gewoond
mijn brieven of : m'n
niet "men brieven" maar mijn" of m'en
Beetje flauw, zo'n fout. Ik denk dat niemand die geabonneerd is op uw mail, zulk soort fouten maakt. En ik zou zelf, als ik de foute zin had moeten opstellen, 'me brieven' geschreven hebben. Ik denk dat je die n in de praktijk niet hoort. Dus mensen die niet weten hoe het moet, schrijven die n er echt niet bij. Het is best moeilijk om expres fouten te maken als je zelf heel goed weet hoe het moet. Dus de volgende keer graag wat creatiever!
Leuke opdrachtjes, en goed dat jullie dit doen Persoonlijk vermijd ik liever de combinatie "vroeger en gewoond" want vroeger is toch gewoond? Maar dat is positief bedoeld Doe zo voort
"men" is onbepaald persoonlijk voornaamwoord. Aangezien het in dit geval om een bezittelijk voornaamwoord gaat, moest daar dus "mijn" staan (of m'n).
Typische sms-taal....
Men moet zijn : mijn
mijn ipv men
Correct is: 'mijn brieven'
Ik twijfelde over gerieflijk en vroeg mij af of er geen 'e' tussen moest. 'Men' brieven was mij niet eens opgevallen.

Reactie toevoegen

Voor een goed verloop van de reacties op onze berichten, hanteren we enkele spelregels. Publicatie van uw reactie vindt plaats na beoordeling door de redactie op deze spelregels.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.